aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
mexicaans |
vegetarisch
Wie houdt er nu niet van Mexicaanse nachos? Lekker met mais, zwarte bonen, paprika, avocado en een flinke laag gesmolten cheddar. Als dat geen comfortfood is...Op zoek naar een heet sausje voor erbij? Kijk hier!
2blikken zwarte bonenà 400 g, afgespoeld en uitgelekt
250mlgroentebouillon
170gnachostacochips
200gcheddargrof geraspt
2rijpe avocado’sin grove stukken
sap van 1 limoen
zeezoutvlokken
groene chilipepersin ringetjes
crème fraîche
tabascovoor erbij
instructies
Verhit de helft van de olie in een grote koekenpan op hoog vuur. Bak hierin de maïskorrels onder af en toe omscheppen in ± 6 min. bruin. Schep ze op een bord.
Voeg nog 1 el olie toe aan de pan. Bak hierin onder af en toe omscheppen de ui en paprika ± 5 min. Voeg de knoflook, specerijen, koriandersteeltjes, chipotlepepers en het laurierblaadje toe en bak ze ± 2 min. mee onder af en toe omscheppen tot de aroma’s vrijkomen. Voeg de tomatenblokjes toe en laat ze ± 1 min. doorwarmen terwijl je ze prakt met een houten pollepel. Schep de zwarte bonen en de bouillon erdoor, breng aan de kook en laat onder af en toe omscheppen ± 30 min. inkoken. Schep de mais erdoor.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Spreid de nachos uit over de bodem van een braadslee en schep het bonenmengsel erover. Strooi de geraspte kaas erover en laat in ± 15 min. gratineren. Schakel de oven uit en houd de nachos en bonen tot serveren warm in de oven.
Meng intussen in een kom de avocadostukken met het limoensap en breng op smaak met de zeezoutvlokken.
Neem de braadslee met de nachos uit de oven en strooi de groene peper over de bonen. Schep er wat crème fraîche op, bestrooi met korianderblaadjes en garneer met limoenpartjes. Geef het avocadomengsel erbij en evt. tabasco.
Voedingswaarde:
calorieën: 886kcal
|
eiwit: 32g
|
vet: 51g
|
koolhydraten: 65g
auteur: delicious.
Nachos zijn nog lekkerder met maïs, bonen en groenten. Gebruik voor een veganistische versie vegan smeltkaas en vervang de crème fraîche en avocado- blokjes door een romige mole van 2 geprakte avocado’s met limoensap.Recepten; Matt Preston, fotografie; Ben Dearnley en styling; Kirsten Jenkins