Shashuka is onze go-to als het gaat om gezond en snel eten op tafel. Dit is een van onze favorieten: met kikkererwten en harissayoghurt. Fan van shakshuka? Deze variant is ook heerlijk!
voorbereiding30 minutesminutes
totale tijd30 minutesminutes
ingrediënten
1gele paprikain reepjes
2blikken pomodorini à 400 g
250gkikkererwten uit blik
4eieren
2elharissa
150mlTurkse yoghurt
½bosje koriander
voorraad
2uien
2teentjesknoflook
2elolijfolie
instructies
Snijd de uien en knoflook fijn. Verhit in een koekenpan de olijfolie en bak hierin de ui en knoflook 2 min. zachtjes. Bak de paprika 2 min. mee.
Schenk de pomodorini erbij. Druk de tomaatjes met een spatel stuk. Schep de kikkererwten erdoor en stoof 5 min.
Maak in de tomatenstoof 4 kuiltjes. Breek boven elk kuiltje een ei. Gaar de eieren 6-8 min. afgedekt, tot het eiwit gaar is en de dooier zacht tot halfzacht. Roer de harissa door de yoghurt. Snijd de koriander grof.
Schep een paar dotten harissayoghurt op de shakshuka en bestrooi met de koriander en zout en peper naar smaak. Serveer de rest van de harissayoghurt apart erbij.
Voedingswaarde:
calorieën: 325kcal
|
eiwit: 15g
|
vet: 18g
|
koolhydraten: 22g
auteur: delicious.
*Pomodorini zijn kerstomaatjes in blik, te koop bij veel supermarkten.Bewaar de sap van de kikkererwten en maak er vegan meringues van!
Recepten, styling, bereiding en fotografie: Studio Philippi.