aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
marokkaans |
lactosevrij
Couscous is ontzettend veelzijdig. Het is een goede basis om allerlei lekkere gerechten mee te maken. Zoek je inspiratie? Probeer dan eens deze couscous met worstjes en een kruidige, zoete abrikozensaus. Wist je dat je couscous ook goed zoet kan eten? Bekijk hier het recept!
voorbereiding25 minutesminutes
totale tijd25 minutesminutes
ingrediënten
300grundergehakt
75ggedroogde abrikozen
1tlvenkelzaad
1blikje tomatenpuree à 70 g
½tlgemalen kaneel
300mlvleesfond
300gvolkoren couscous
4elamandelschaafsel
3takjes peterselie
voorraad
1ui
2tenenknoflook
2elolijfolie
instructies
Kruid het gehakt en vorm er met natte handen snel 8 nonchalante worstjes van. Snijd de ui en knoflook fijn. Snijd de abrikozen grof.
Verhit in een braadpan de olijfolie. Bak de worstjes in 5 min. rondom bruin aan. Voeg de ui, knoflook en het venkelzaad toe en bak 1 min. mee. Schep de tomatenpuree met de kaneel en abrikozen erdoor. Schenk de vleesfond erbij en roer tot een gladde saus. Breng tegen de kook aan, draai het vuur laag en stoof de worstjes in 10 min. gaar.
Strooi de couscous in een schaal. Schenk er 500 ml kokend water op en laat de couscous 5 min. wellen. Rooster in een droge koekenpan het amandelschaafsel goudbruin en schud het op een bord. Snijd de peterselie fijn.
Roer de couscous met een vork los. Schep de couscous op een schaal. Schep de gehaktballetjes met de saus erover en bestrooi met het amandelschaafsel en de peterselie.
Voedingswaarde:
calorieën: 605kcal
|
eiwit: 27g
|
vet: 24g
|
koolhydraten: 65g
auteur: delicious.
Recept, styling, bereiding en fotografie: Studio Philippi