Met deze heldere bietenconsommé op basis van bouillon kan je voor de dag komen. Een heerlijke soepje in Aziatische stijl en - niet geheeld onbelangrijk - het ziet er ook nog eens indrukwekkend uit.Zoek je iets om in de soep te dippen? Kijk dan naar deze broodjes met kaas en salie!
voorbereiding20 minutesminutes
kooktijd1 hourhour
totale tijd1 hourhour20 minutesminutes
ingrediënten
400grode bieten
1pastinaak
2groentebouillontabletten*
5stukjesfoelie
Japanse sojasaus + 1 tl citroensap
125gshiitake
2eljong snijbietblad of rucola
voorraad
1ui
1teenknoflook
2elolijfolie
instructies
Boen de bieten goed schoon en snijd in dunne plakjes. Snijd de ui in ringen en de pastinaak in plakjes.
Breng 1½ l water met de groenten, bouillontabletten en foelie tegen de kook. Laat op laag vuur 1 uur trekken. Schenk de bouillon door een fijne zeef in een schone pan. Breng op smaak met peper en evt. zout. Als je een diepere smaak wilt, voeg dan een scheutje sojasaus en evt. nog wat citroensap toe.
Veeg de shiitake schoon en snijd of scheur ze grof. Bestrooi met wat zout. Hak de knoflook fijn. Verhit in een koekenpan de olijfolie en fruit de knoflook 1 min. Voeg de shiitake toe en bak 3 min. mee.
Verdeel de shiitake over 4 diepe borden of soepkommen. Schep de bietenbouillon erbij en garneer met jong snijbietblad.
Voedingswaarde:
calorieën: 82kcal
|
eiwit: 2g
|
vet: 6g
|
koolhydraten: 6g
auteur: delicious.
Recept, styling, bereiding, fotografie: Studio Philippi