Niemand gelooft dat je deze luxe zalmmoot met champagnekokossaus binnen 30 min. op tafel zet. De zalm is mals en sappig en de champagnekokossaus maakt het heerlijk romig en vol.
Ook lekker: zalm met geroosterde wintergroenten.
voorbereiding30 minutesminutes
totale tijd30 minutesminutes
ingrediënten
1grote knolselderij± 1 kg
1sjalot
150mldroge champagne of crémant
1pakje romige kokosmelk200 ml
4zalmmoten à 125 g
handvolzeekraal
voorraad
50gboter
instructies
Schil de knolselderij en snijd in stukken. Kook de knolselderij in een laagje water met zout en de deksel op de pan gaar in 15 min.
Snijd de sjalot fijn. Kook de champagne met de sjalot tot eenderde in. Zeef de champagne, voeg de kokosmelk toe en kook weer tot de helft in.
Giet de knolselderij af, bewaar wat kookvocht. Pureer de knolselderij met 25 g boter tot smeuïge puree. Voeg evt. wat kookvocht toe. Breng op smaak met zout en peper en houd op laag vuur warm.
Smelt in de koekenpan de laatste 25 g boter. Bestrooi de zalmmoten met zout en peper. Bak de vis in 1-2 min. per kant bruin en vanbinnen rosé en sappig. Neem de zalmfilet uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
Smoor in het bakvet de zeekraal 1-2 min. Mix de champagne-kokossaus schuimig met de staafmixer.
Schep de knolselderijpuree op 4 borden. Leg de zalmfilet erop. Leg de zeekraal erop en maak af met de schuimige champagne-kokossaus.
Voedingswaarde:
calorieën: 577kcal
|
eiwit: 31g
|
vet: 39g
|
koolhydraten: 18g
auteur: delicious.
Voorbereiden: maak de champagnekokossaus tot en met het inkoken en zeven 1 dag van te voren. Verwarm de saus voor serveren en mix dan pas schuimig. Snijd de knolselderij 1 dag van tevoren in stukken en laat afgedekt onder water staan.Recept, styling, bereiding en fotografie: Studio Philippi