We hoeven hier weinig aan toe te voegen. De spinazie en kikkererwten zijn super gezond en geven veel smaak. Het spinazie-knoflookbrood maakt het plaatje compleet. Kortom: een ijzersterk soepje.Ook lekker: knolselderijsoep met chorizo en gekarameliseerde appel.
voorbereiding30 minutesminutes
oven20 minutesminutes
totale tijd50 minutesminutes
ingrediënten
1rol koelvers pizzadeeg
400gspinaziezonder harde steeltjes
2kruimige aardappelsgeschild en in blokjes
1blik kikkererwten à 400 guitgelekt en afgespoeld
2groentebouillontabletten
3tenenknoflook
4elolijfolie
instructies
Rol het deeg uit op een bakplaat met bakpapier. Hak 50 g spinazie grof en verdeel over het deeg.
Rasp 1 teen knoflook boven 2 el olijfolie. Besprenkel de spinazie met de knoflookolie en rol het deeg losjes tot een lange rol op. Draai het deeg zodat het een spiraal wordt en snijd het een paar keer diep in, tot je de spinazie nét raakt. Bestrooi de rol met zeezout naar smaak.
Bak het brood in de voorverwarmde oven in 15-20 min. goudbruin en gaar. Snijd intussen de laatste 2 tenen knoflook fijn. Verhit in een (soep)pan de olie. Fruit de knoflook 1 min. Voeg de aardappelblokjes en kikkererwten toe en bak 1 min. mee.
Voeg 1 l water en de bouillontabletten toe, breng aan de kook en kook de soep 10 min. zachtjes.
Pureer de soep met de staafmixer. Voeg de rest van de spinazie in handzame porties toe en laat in de warme soep slinken. Breng op smaak met peper en serveer met het spinazie-knoflookbrood.
Voedingswaarde:
calorieën: 482kcal
|
eiwit: 17g
|
vet: 17g
|
koolhydraten: 63g
auteur: delicious.
Recept, fotografie, styling en bereiding: Studio Philippi