Het is dan misschien wel een bijgerecht maar dat doet niks af aan de smaak en klasse van deze parelcouscous met paddenstoelen, sinaasappel & pistache. Dit gerecht heeft heerlijke smaken die mooi samengaan. Hartig, zoet én een lekkere bite.
Stoom je klaar voor kerst met deze 10x bijgerechten voor je kerstdiner.
voorbereiding20minuten
totale tijd20minuten
ingrediënten
200gparelcouscous
600ggemengde paddenstoelen
50grucola
1bosje dille
75ggezoutengepelde pistachenoten
1biosinaasappel
voorraad
3elolijfolie
2tenen knoflook
instructies
Kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Veeg de paddenstoelen schoon, snijd ze in stukjes.
Verhit de olijfolie in een koekenpan. Rasp de knoflook boven de pan en bak 1 min. Schep de paddenstoelen erdoor en bak ze in 4-5 min. gaar en bruin. Snijd de dille fijn. Hak de rucola en pistachenoten grof. Rasp de sinaasappelschil eraf.
Giet de parelcouscous af en meng van het vuur met de paddenstoelen, rucola, dille, pistachenoten en sinaasappelrasp. Breng goed op smaak met zout en peper en naar wens evt. wat sinaasappelsap. Schep de couscous op 4 borden.
Voedingswaarde:
calorieën: 431kcal
|
eiwit: 16g
|
vet: 18g
|
koolhydraten: 48g
auteur: delicious.
Recept, fotografie, styling en bereiding: Studio Philippi