Zin in frisse kip? Dan zit je met deze kipdijfilet met citroengras gebakken. Door de toevoeging van gember geef je de kip extra pit. Een heerlijk Aziatisch gerecht om te combineren met paksoi en rijst.Voeg één van deze spannende Aziatische watercocktails toe om het af te maken.
totale tijd25 minutesminutes
ingrediënten
300ggemengde rijst
4stengels citroengrassereh
8kipdijfilets
2tlgaram massala
200mlkokosmelk
3cmgemberwortelin plakjes
2takjes munt
1biolimoen, schoongeboend
2struiken paksoiin repen
voorraad
4elzonnebloemolie
instructies
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer de stengels citroengras zodat je 8 gelijke stukken hebt. Wikkel de kippendijfilets om het citroengras en bind vast met keukentouw of een cocktailprikker. Wrijf de kip in met garam massala en bestrooi met zout en peper.
Verhit in een koekenpan 2 el olie. Bak de kip in 5 min. bruin aan. Voeg de kokosmelk met de gember en takjes munt toe en stoof de kip afgedekt in 15 min. gaar. Verhit in een wok de laatste 2 el olie. Bak de paksoi al omscheppend in 4 min. knapperig gaar.
Rasp de limoen boven de kip en breng op smaak met limoensap, zout en peper. Verdeel de kip met de gember-kokossaus over 4 borden. Schep de paksoi erbij en serveer met de rijst.
Voedingswaarde:
calorieën: 750kcal
|
eiwit: 46g
|
vet: 37g
|
koolhydraten: 55g
auteur: delicious.
Recepten, styling, bereiding en fotografie: Studio Philippi. Bewerking: Trudelies Schouten