1grote granaatappelopengebroken en pitjes eruit geklopt
dressing
3elgeraspte parmezaan
1elvloeibare honing
3elwijnazijn
100mlextra vierge olijfolie
olijfolie om in te bakken
instructies
Verwarm de oven voor op 200°C.
Schil de knolselderij en snijd in plakken van ½ - ¾ cm. Snijd de plakken in dunne staafjes van ½ - ¾ cm dikte. Meng de knolselderij op een bakplaat met wat olijfolie, de kaneel, komijn en wat zout. Rooster ze in 25 min. goudbruin. Rooster intussen de hazelnoten in een droge koekenpan lichtbruin.
Klop een dressing van de parmezaan, honing, wat zout, peper, wijnazijn en olijfolie.
Meng vlak voor het serveren in een grote schaal de knolselderij luchtig met de spinazie, basilicum en de dressing en bestrooi met hazelnoot en granaatappel.
Voedingswaarde:
calorieën: 368kcal
|
eiwit: 7g
|
vet: 32g
|
koolhydraten: 9g
auteur: delicious.
Recepten en bereiding: Merijn Tol. Fotografie: Ernie Enkelaar. Styling: Cyn Ferdinandus. Illustraties: Yvette van Boven