aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
hollands |
Met Hollandse klassiekers is niks mis vinden wij. Iedereen houd van soep met ballen, sterker nog groentesoep met ballen is de meest gegeten soep in Nederland.Ook lekker: tomatensoep met geroosterde paprika en knoflookciabatta
voorbereiding35 minutesminutes
totale tijd35 minutesminutes
ingrediënten
300ghalf-om-half gehakt
½zakje (of 1 egehaktkruiden
40gboter
1uigesneden
30gbloem
1groot blikje tomatenpuree
1blik tomaatblokjesà 400 g
2vleesbouillontabletten
1pakje soepgroente± 600 g, klein gesneden
100mlslagroom
instructies
Verwarm de boter in een soeppan en fruit de uitjes zachtjes glazig in 5 min. Voeg de bloem toe, laat opnemen door de boter en al roerend even garen. Voeg dan de tomatenpuree toe en bak zachtjes 1 min. mee. Voeg op halfhoog vuur in delen 1 liter koud water toe en roer steeds eerst de saus glad voordat je nieuw water toevoegt (dat voorkomt dat er klontjes komen).
Voeg de tomaatblokjes met vocht, de bouillontabletten, gehaktballetjes en soepgroente toe en laat de groentesoep onder af en toe roeren 10-15 min. zacht koken. Breng op smaak met zout en peper en serveer in kommen. Roer de room erdoor. Lekker met boerenbrood of vloerbrood.
Voedingswaarde:
calorieën: 480kcal
|
eiwit: 19g
|
vet: 36g
|
koolhydraten: 20g
auteur: delicious.
Recept: Trudelies Schouten. Bereiding: Bart Stuart. Fotografie: Rob van der Vet. Styling: Jan-Willem van Riel