aantal 6 |
gebak, nagerecht |
feestelijk |
frans |
Maak nu deze pruimenclafoutis, een Franse klassieker. Want als het pruimentijd is, moet je er gebruik van maken. Supersnel klaar, helemaal niet moeilijk en een prima toetje voor… ja voor vanavond! Wist je dat je ook HARTIGE clafoutis kunt maken? Met brie en spinazie bijvoorbeeld!
voorbereiding30 minutesminutes
oven45 minutesminutes
totale tijd1 hourhour15 minutesminutes
ingrediënten
5pruimen,gehalveerd, ontpit
3elcognac
3elahornsiroop
55gbloem
300mlslagroom
4eieren + 2 extra dooiers
165gfijne kristalsuiker
mascarpone,voor erbij
ook nodig: ondiepe ovenschaal of ovenbestendige koekenpan,inhoud 1½ l, ingevet
instructies
Verwarm de oven voor op 160º.
Schep de pruimen in een kom om met de cognac en ahornsiroop. Klop in een andere kom de bloem, slagroom, eieren plus extra dooiers en de suiker door elkaar. Laat dit beslag 15 min. rusten bij kamertemperatuur. Laat de pruimen uitlekken boven een kom en voeg het opgevangen sap toe aan het beslag. Schenk het beslag in de ovenschaal of ovenbestendige pan. Druk de pruimen met de snijvlakken omhoog in het beslag. Bak ± 45 min. tot de clafoutis goudbruin en mooi gerezen is.