aantal 4 |
hoofdgerecht |
familietijd |
italiaans |
vegetarisch
Janneke Philippi kookt voor delicious. altijd gerechten, die makkelijk te maken zijn. En met nooit meer dan 10 ingrediënten, die je gewoon bij de supermarkt haalt. Maak haar snelle pizza met gekonfijte tomaatjes en paddenstoelen. In 30 min. ben je klaar!Is je oven nu toch goed heet voor de pizza's? Maak ook deze vegetarische pizza parmigiana!
voorbereiding30 minutesminutes
oven20 minutesminutes
totale tijd50 minutesminutes
ingrediënten
500gkerstomaatjes aan de tak
2tenenknoflook
400mlolijfolie
4koelverse pizzabodems*
1rode puntpaprika,in ringen
400ggemengde paddenstoelen,grof gesneden
3bollen mozzarella* à 125 g, grof gescheurd
2tlkorianderzaad,gekneusd
2tlgedroogde oregano
3elgrof gesneden kervel of platte peterselie
ook nodig: ovenschaal28x18 cm
instructies
Verwarm de oven voor op 180°C.
Leg de kerstomaatjes in de ovenschaal. Snijd de knoflook in dunne plakjes en voeg ze met de olijfolie toe. Konfijt de tomaatjes 15 min. in de oven.
Beleg intussen de pizzabodems met de paprika, paddenstoelen en mozzarella*. Bestrooi met het korianderzaad, de oregano en zout en peper.
Verhoog de oventemperatuur naar 240°C.
Besprenkel de pizza’s met ± 6 el van de tomatenolie* en bak ze in 8-10 min. in de oven goudbruin en gaar.
Snijd de pizza’s in punten en verdeel over 4 borden. Bestrooi met de kervel of peterselie en serveer met de gekonfijte tomaatjes.
Voedingswaarde:
calorieën: 1000kcal
|
eiwit: 34g
|
vet: 47g
|
koolhydraten: 106g
auteur: delicious.
* Leg de stukken mozzarella evt. eerst even op keukenpapier. Soms komt er veel vocht uit en dat maakt je pizzabodems nat en klef.EXTRA TOMATENOLIE Gebruik de rest van de heerlijke tomatenolie voor een salade, bruschetta of door couscous.Wil je meer weten over konfijten? Recept, styling, bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi.