aantal 4 |
hoofdgerecht, lunchgerecht |
|
internationaal |
Er bestaat bijna niks lekkerder dan zelfgemaakte kippensoep. Kies voor deze pittige kippensoep met zoete aardappel en quinoa en je likt je kom erbij af. Geef er knapperige, goudbruine tortilla’s bij en plakjes avocado. Een bijzondere combinatie!
600gzoete aardappels,geschild, in stukken van 4 cm
1elgemalen chipotlepeper* of chilipoeder + extra om te bestrooien
70gtomatenpuree
150gdriekleurenquinoa
1½lkippenbouillon
4kleine maïs- of tarwetortilla’s
dunne plakjes avocado,voor erbij
plukjes koriander,voor erbij
Griekse yoghurt,voor erbij
instructies
Verwarm de oven voor op 180°C.
Vet twee bakplaten in en bekleed ze met bakpapier.
Verhit de helft van de olie in een pan met dikke bodem op hoog vuur. Schep hierin het gehakt met de ui, knoflook, zoete aardappels en de gemalen chipotlepeper 10 min. om tot het gehakt rul is en de aardappels halfgaar zijn. Voeg de tomatenpuree toe en bak alles nog 3 min. onder af en toe omscheppen, tot de puree wat donkerder kleurt.
Voeg de quinoa en bouillon toe en breng afgedekt aan de kook. Draai het vuur laag en laat de soep 12-14 min. trekken onder af en toe omscheppen, tot de quinoa en aardappels gaar zijn.
Bestrijk intussen de tortilla’s met de rest van de olie en spreid ze uit op de bakplaten. Bak ze in 8 min. goudbruin en knapperig. Neem ze uit de oven en breek ze in stukken.
Verdeel de soep over kommen en garneer met de avocado en koriander. Geef de stukken tortilla en de yoghurt apart erbij. Strooi er eventueel nog wat chipotlepeper over.
Voedingswaarde:
calorieën: 875kcal
|
eiwit: 34g
|
vet: 46g
|
koolhydraten: 78g
auteur: delicious.
* Chipotlepepers zijn gerookte gedroogde jalapeñopepers. Gemalen chipotlepeper geeft gerechten een licht pittige, rijke smaak. Te koop bij ruim gesorteerde supermarkten, mediterrane winkels of online. Of neem evt. een beetje gerookt paprikapoeder gemengd met een snufje cayennepeper.recept Charlotte Binns-McDonald fotografie Jeremy Simons styling Kirsten Jenkins