Ons favoriete hapje van dit moment: knapperig brood, krokant Italiaans spek, zalvige hummus en lekker veel olijfolie.Ook lekker: bruschette met tomatenconfit en ricotta.
voorbereiding20 minutesminutes
ingrediënten
1blik cannelinibonen400 g, uitgelekt en afgespoeld
5-6elolijfolie extra vierge + extra voor erover
2tenenknoflook
½tlgemalen komijn
2-3tlcitroensap
8dunne sneetjes zuurdesemstokbrood
8plakjespancetta
muntvoor garnering
instructies
Pureer met de staafmixer de bonen met 4-5 el olijfolie, 1 knoflookteen en de komijn tot een smeuïge pasta. Breng de hummus op smaak met citroensap, zout en peper.
Rooster in een grillpan of broodrooster het brood goudbruin en krokant. Verhit intussen in de koekenpan 1 el olijfolie. Bak de pancetta krokant uit. Halveer de laatste knoflookteen en wrijf de geroosterde sneetjes met het snijvlak van de knoflook in. Bestrijk de bruschette met de cannellinihummus en verdeel de pancetta erover. Bestrooi met de munt en maak af met een extra straaltje olijfolie.