Vól chocolade en lekker chewy: dat is het perfecte chocolate chip koekje. Gaat op tot de laatste kruimel!Bak ook deze Hollandse spritzen.
voorbereiding10 minutesminutes
kooktijd15 minutesminutes
Rusten1 hourhour
totale tijd1 hourhour25 minutesminutes
ingrediënten
170gramzachte boter
1tlvanille-extract
110gramlichtbruine basterdsuiker
100gramkristalsuiker
1ei
250grambloem
1tlbakpoeder
175gramchocolate chips + extra om te garneren
instructies
Smelt de boter. Laat iets afkoelen en meng er dan de vanille, basterdsuiker en kristalsuiker door. Meng er het ei door. Zet een staafmixer in het mengsel en mix tot het mengsel licht en iets romig is.
Meng in een andere kom de bloem met het 1 tl zout en het bakpoeder. Meng het botermengsel goed met het bloemmengsel en roer er dan de chocolate chips door. Laat het deeg ± 1 uur in de koelkast rusten en opstijven. Hierdoor houden de koekjes straks beter hun vorm.
Verwarm de oven voor op 165°Bekleed een bakblik met bakpapier.
Schep met behulp van een lepel of een kleine ijslepel bolletjes van ongeveer 35 gram van het deeg. Bak in delen. Leg telkens 6 bolletjes op 1 bakplaat en druk ze heel klein beter platter. Zorg ervoor dat ze de ruimte hebben, want ze lopen uit. Leg nog een paar chocolate chips op elk koekje. Bak de koekjes in het midden van de oven in 10-15 min. gaar. *
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
*De chocolate chip cookies moeten chewy blijven en niet knapperig worden. De randjes zullen een beetje bruin worden, maar het midden blijft bleker. Bak de koekjes zeker niet te lang. Laat de chocolate chip cookies eerst op de bakplaat iets afkoelen. Laat ze dan op een rekje helemaal afkoelen.Wil je een leuke twist geven aan je chocolate chip cookies?- Voeg 2 tl instant koffiepoeder door het deeg voor mokka choc chip cookie- Vervang 50 g van de bloem door amandelmeel en meng nog 20 g grof gehakte amandelen door het deeg voor amandel choc chip cookie- Vervang het vanille-extract door ½ tl rumextract en meng 25 g gemalen kokos door het deeg voor een tropisch choc chip cookieRecept: Dosia Brewer. Beeld: iStock