Snel, makkelijk én lekker koken? Voor ons geen uitdaging! Deze gepofte aardappels met gekaramelliseerde ui en kruidenyoghurt staan in nog geen 30 minuten op tafel. Wij serveren er karbonades bij, maar zalmfilet kan bijvoorbeeld ook.
Ben je een fan van zoete aardappels? Je kunt er ook waanzinnig lekkere soep van maken!
totale tijd25 minutesminutes
ingrediënten
zoete aardappels,8 kleine of 4 grote, schoongeboend
4elolijfolie
4ribkarbonades
1½tlgemalen komijn
4uien,flinke, in ringen
2-3tlrietsuiker
200mlGriekse yoghurt
4elverse kruiden (kervel, peterselie en/of bieslook), fijngesneden + extra voor erover
instructies
Prik de aardappels rondom met een vork in. Pof ze onafgedekt in de magnetron* op vol vermogen (700 W) in 8-10 min. gaar.
Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Bestrooi de karbonades met de komijn, zout en peper en bak ze in 8 min. aan beide kanten bruin en vanbinnen net gaar. Verhit in een tweede koekenpan de laatste 2 el olijfolie. Bak de uiringen in 8 min. goudbruin. Bestrooi de ui met de suiker en laat in 1-2 min. smelten.
Wikkel de aardappels in een schone theedoek en laat ze 6 min. nagaren. Meng de yoghurt met de kruiden.
Snijd de aardappelen over de lengte flink in en druk ze iets open. Leg de aardappels op 4 borden. Verdeel er de uiringen over. Schep de kruidenyoghurt erop en bestrooi met zout en peper en naar wens wat extra kruiden naar smaak. Leg de karbonades erbij. Bestrooi met nog wat kruiden.
Voedingswaarde:
calorieën: 625kcal
|
eiwit: 34g
|
vet: 29g
|
koolhydraten: 53g
auteur: delicious.
Tip: Je kunt aardappels ook in de oven poffen. Bestrijk ze dan met olijfolie en wikkel ze in aluminiumfolie. Pof ze in een hete oven van 220°C afhankelijk van de grootte in 50-60 min. gaar.RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING: STUDIO PHILIPPI.