Geweldige maaltijden met weinig ingrediënten, die gegarandeerd binnen 30 min. op tafel staan. Dat kan! Deze smeuïge risotto met asperges en venkel bijvoorbeeld. Gril meteen een extra portie asperges voor je lunch de volgende dag. Heerlijk!
Je hebt mensen die je ’s nachts wakker mag maken voor risotto. Daarom nóg een recept, met zeevruchten en bleekselderij.
totale tijd30 minutesminutes
ingrediënten
4elolijfolie
1sjalot,fijngesneden
400gvenkel,in dunne reepjes (bewaar het venkelgroen)
300grisottorijst
150mldroge witte wijn
1lgroentebouillon
450ggroene asperges
125gcrème fraîche
50gpecorino,geraspt
3tlkappertjes,grof gehakt
instructies
Verhit in een hapjespan 2 el olijfolie. Fruit de sjalot 1 min. Schep de venkel erdoor en bak 3 min. mee. Voeg ook de risotto toe en bak 1-2 min. tot de korrels glanzen en glazig zijn.
Schenk de wijn erbij en laat de rijst de wijn zachtjes kokend opnemen. Voeg de bouillon in 3 porties toe en laat de rijst de bouillon weer zachtjes kokend opnemen alvorens een nieuwe portie toe te voegen. Kook de rijst in 15-18 min. beetgaar.
Snijd intussen het houtige uiteinde van de asperges en schep ze om met de laatste 2 el olijfolie. Verhit een grillpan en gril de asperges in 4-5 min. beetgaar.
Schep de crème fraîche en helft van de pecorino door de risotto. Neem de risotto van het vuur en laat afgedekt 3-4 min. rusten.
Schep de risotto op 4 borden. Verdeel de asperges en kappertjes erover. Bestrooi met de rest van de pecorino, het achtergehouden venkelgroen en peper naar smaak.
Voedingswaarde:
calorieën: 590kcal
|
eiwit: 12g
|
vet: 29g
|
koolhydraten: 65g
auteur: delicious.
recepten, styling, bereiding Janneke Philippi fotografie Serge Philippi