aantal 4 |
hoofdgerecht |
|
aziatisch |
lactosevrij
Weinig tijd en toch lekker koken en eten? Laat dat maar aan ons over. Probeer deze vegan hoisin-chilitofoe met paksoi en noedels maar! De kleinere shanghai paksoi die we gebruiken is niet altijd en overal goed verkrijgbaar. Je kunt ook prima gewone paksoi nemen en die lekker grof snijden.
totale tijd20 minutesminutes
ingrediënten
4elzonnebloemolie
4stuksshanghai paksoi*,in de lengte in partjes gesneden
1rode paprika,in reepjes
325gtofoeliefst stevige*, uitgelekt
270gudon noedels(supermarkt, biologische winkel)
50mlchilisaus
25mlhoisinsaus
50gpinda’s(ongezouten), grof gehakt
3takjes koriander,grof gehakt
instructies
Verhit een wok. Voeg 2 el olie toe en bak de paksoi en paprika in 5 min. beetgaar. Dep intussen de tofoe droog met keukenpapier. Snijd de tofoe in blokjes van 1½ cm en dep ze weer goed droog.
Schep de groenten uit de wok en houd onder een deksel warm. Schenk de laatste 2 el olie in de wok en bak de tofoe in 4 min. goudbruin.
Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Draai het vuur onder de tofoe laag en voeg de chilisaus, hoisinsaus en 2 el water toe. Verwarm nog 1-2 min. zachtjes.
Schep de noedels door de tofoe en verdeel over 4 (diepborden. Verdeel de groenten erover. Bestrooi met de pinda’s en koriander.
Voedingswaarde:
calorieën: 600kcal
|
eiwit: 20g
|
vet: 28g
|
koolhydraten: 64g
auteur: delicious.
* Shanghai paksoi is te koop bij de meeste supermarkten en Aziatische en mediterrane supers. Eigenlijk is het baby-paksoi, vaak met groene stelen.* Biologische tofoe is meestal wat steviger dan tofoe uit de supermarkt.Recepten, styling, bereiding: Janneke Philippi fotografie Serge Philippi