Door bergkazen te gebruiken in de kaasfondue krijgt ie een lekker pittige smaak. Maanzaad wordt veel gebruikt in de Tirolse keuken en is een heerlijk toevoeging in kaasfondue.
totale tijd25 minutesminutes
ingrediënten
1stronk broccoli,in roosjes
1stronk bleekselderij,stengels uit het hart
2stevige peren,niet te rijp
400mldroge Italiaanse witte wijn
2-2½elmaïzena
200gfontina al peggio of abondance,kaaswinkel, geraspt
200gasiago stationato of appenzeller,kaaswinkel, geraspt
200ggorgonzola pikanta,geraspt
1½elmaanzaad,supermarkt, natuurwinkel
1rogge-boekweitbrood of volkorenstokbrood,in blokjes van 2 cm
instructies
Kook de broccoli 1-2 min. in kokend water met zout, giet af, spoel koud en laat uitlekken. Halveer de grotere bleekselderijstengels in de lengte, laat de blaadjes eraan zitten. Snijd de peren in partjes en verwijder het klokhuis. Leg groenten en fruit op een mooie schaal.
Roer een borrelglaasje wijn en de maïzena door elkaar. Verwarm de rest van de wijn in een kaasfonduepan (of een steelpan met dikke bodetot net tegen het kookpunt. Voeg alle kaas toe en roer hem erdoor, de fondue mag niet koken. Roer de maïzena erdoor, dan bindt de fondue en verwarm nog 1 min. Voeg het maanzaad toe. Zet de kaasfondue op een brander. Geef het brood en de groenten en fruit erbij om in de kaasfondue te dippen.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Recepten: Yolanda van der Jagt. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus