We love toast met avocado! Vooral omdat we daar al onze favoriete toppings op kunnen doen. Voor nu geven we drie heerlijke opties: tuinbonen met ham, radijspickle en feta of krabsalade. Nog zo'n topgerecht met avocado: gegratineerde avocado BLT-style.
voorbereiding25 minutesminutes
kooktijd15 minutesminutes
radijsjes1 dayday
totale tijd40 minutesminutes
ingrediënten
2rijpe avocado’s
wat citroensap
6sneetjes desem witbrood
tuinbonen met ham
100g(diepvries) tuinbonen
4plakjesserranoham,over de lengte in repen gesneden
radijspickle
100mlazijn
50gsuiker
1elkorianderzaad
1tlmosterdzaad
3takjes tijm
bosje radijs
50gfeta,verbrokkeld
schone weckpot
krabsalade
100gkrab*(vers of diepvries)
1elmayonaise
1elyoghurt
1rijpe tomaat,zaad en vocht eruit, vruchtvlees in blokjes
1elfijngesneden korianderblad
tuinkers ter garnering
instructies
Snijd de avocado’s doormidden, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees eruit. Prak het grof met een vork in een kom en breng op smaak met peper, zout en wat druppels citroensap. Leg de avocadopitten erop, die voorkomen verkleuring enigszins. Zet tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Verhit een grillpan op hoog vuur en grill de sneetjes brood 1 minuut op elke kant tot er grillstrepen op het brood staan (of rooster de boterhammen in een broodrooster). Verdeel de avocadopuree over de sneetjes geroosterd brood en beleg met één van de toppings. Voor topping 3 is het ook mooi om avocado in plakjes over het brood te verdelen.
tuinbonen met ham
Blancheer de tuinbonen 1 min., giet af, spoel koud, laat uitlekken en dubbeldop ze. Zet tot gebruik afgedekt koel weg.
Verdeel de tuinbonen erover en leg er mooie krullen ham op.
radijspickle
Breng voor de radijspickle de azijn met 100 ml water, de suiker, korianderzaad, mosterdzaad en tijm aan de kook. Roer tot de suiker is opgelost. Maak de radijsjes schoon, halveer grote en doe in een schone weckpot. Zeef het azijnmengsel erboven en zorg dat de radijsjes helemaal onder staan. Laat minimaal 1 nacht maar liever 1 week marineren.
Beleg de avocadotoast met dungesneden plakjes van de radijspickle en strooi er de feta overheen.
krabsalade
Haal voor de krabsalade het krabvlees los en meng met de mayonaise, yoghurt, tomaat en koriander. Breng op smaak met zout en peper en zet afgedekt tot gebruik in de koelkast.
Verdeel de krabsalade erover en knip de tuinkers erboven.
Voedingswaarde:
calorieën: 100kcal
|
eiwit: 4g
|
vet: 6g
|
koolhydraten: 7g
auteur: delicious.
* Krab koop je bij een ruim gesorteerde viswinkel. I.p.v. krab kun je ook een goede kwaliteit surimi nemen.Voedingswaarden toast met tuinbonen en ham: 200 kcal / 14 g eiwit / 12 g vet / 9 g khRecepten en bereiding: Eke Marien. Fotografie: Saskia van Osnabrugge. Styling: Désirée van Dijk. Productie: Trudelies Schouten