Een topwijn met een simpel hapje zijn vaak de mooiste combinaties! De hazelnootolie versterkt het notige in de wijn, de citroenschilletjes geven frisheid en de smeuïge limabonen met dragonolie maakt het tot één geheel. En met overgebleven limabonen maak je de dag erna deze heerlijke schotel met chorizo en chipotle.
voorbereiding18 minutesminutes
intrekken7 minutesminutes
totale tijd25 minutesminutes
ingrediënten
40mlhazelnootolie
½bosje dragon
1flinke teen knoflook,fijngesneden
zest van 1 citroen, sap van ½ citroen
1blikje witte limabonen,uitlekgewicht 225 g*
50gblanke hazelnoten,geroosterd en grof gehakt
instructies
Verwarm de olie samen met 3 takjes dragon, de knoflook en de helft van de citroenzest. Laat op heel zacht vuur ± 15 min. trekken.
Doe intussen de bonen in de zeef en spoel ze goed af. Doe de bonen in een kom en zeef de boter boven de kom. Houd een mooi takje dragon apart, snijd de rest van de dragonblaadjes grof. Schep de dragon samen met het citroensap, de rest van de zest, zout en versgemalen peper door de bonen. Laat nog 5-10 min. intrekken. Bestrooi met de hazelnoten en wat extra dragon.
Voedingswaarde:
calorieën: 190kcal
|
eiwit: 5g
|
vet: 15g
|
koolhydraten: 7g
auteur: delicious.
* Of week en kook zelf 100 g gedroogde bonen.Recepten en productie: Dosia Brewer. Fotografie: Ernie Enkelaar. Styling: Cyn Ferdinandus. Bereiding: Victor de Launay