De klassieke steak tartare kent iedereen. Fijngesneden vlees met kruiden, augurkjes en een eidoor in het midden. Culinair redacteur Merijn tol gooit ’t over een heel andere boeg en bouwt deze heerlijke tartare van bietjes! Ook heel lekker: steak tartare tonnato met kruidenboter.
totale tijd25 minutesminutes
ingrediënten
3bietjes,middelgroot, gekookt
4elbalsamico-azijn
2tlkarwijzaad
1bekertje zure room
3tldijonmosterd met groene kruiden
1friszure appel
1tlcitroensap
3cornichons
2elappelazijn
¼kropjeradicchio
1elnotenolie
instructies
Snijd de bietjes in mini-blokjes (brunoisen meng ze met de balsamico en karwijzaad en wat zout. Roer de zure room en mosterd door elkaar. Schil eventueel de appel en snijd ook in piepkleine blokjes. Schep om met wat citroensap. Snijd ook de cornichons fijn en meng met de appelazijn door elkaar. Snijd de radicchio in ragfijne reepjes en schep om met de notenolie en wat zout.
Verdeel de bietjes in 4 ronde hoopjes, maak in elk hoopje een kuiltje en schep er een lepel mosterdroom in. Leg de andere ingrediënten in bergjes ernaast of meng al door elkaar.
Voedingswaarde:
calorieën: 130kcal
|
eiwit: 2g
|
vet: 7g
|
koolhydraten: 13g
auteur: delicious.
Voorbereiden (1 dag van tevoren): Snijd de bietjes en de cornichons. 1 uur van tevoren: maak het appelmengsel en meng de bietjes met de balsamico en het zout.Styling, bereiding en fotografie: Marianne Snel. Recepten: Merijn Tol. Bewerking: Dosia Brewer