aantal |
drankje |
feestelijk, kerst, winter |
internationaal |
Deze cocktail valt of staat bij de rum en het sap dat je gebruikt. Kies voor donkere rum of maak de cocktail kruidig met spiced rum. Kies mooi donker, biologisch cranberrysap dat zuur van smaak is. De complexiteit en warme smaken van vermout maken het samen met de wintersiroop mooi af. Nog zo'n lekkere winterse cocktail: kerstnegroni.
voorbereiding10 minutesminutes
wintersiroop10 minutesminutes
totale tijd20 minutesminutes
ingrediënten
45mldonkere rum
10 mlrode vermout
45mlcranberrysap
10 mlverse citroensap
10mlwintersiroop*
wintersiroop
300gkristalsuiker
150mlwater
garnering
schijfjegedroogde sinaasappel
kaneelstokje
geraspte nootmuskaat
1kaneelstokje
3kruidnagels
1steranijs
5zwarte peperkorrels
1schijfjeverse gember
sinaasappelzest
instructies
Doe de rum, vermout, het cranberry- en citroensap en de siroop in een cocktailshaker. Vul de shaker met ijsblokjes en shake hard. Schenk uit in een rocksglas gevuld met ijsblokjes.
Garneer met een schijfje gedroogde sinaasappel, een kaneelstokje en rasp er nootmuskaat over. Proost!
wintersiroop
Doe alle ingrediënten in een pannetje en verhit zachtjes. Laat de suiker oplossen en zorg dat het niet aan de kook komt.
Laat de siroop goed afkoelen, zeef dan de kruiden eruit. In een schone, glazen fles tot drie maanden houdbaar in de koelkast.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
* Siropen kun je kant-en-klaar kopen, maar ook zelf maken. Geen tijd om zelf wintersiroop te maken? Vervang deze dan door ahornsiroop.Recept: Tess Posthumus. Fotografie: iStock