Het hapje wat íedereen lekker vindt, dat zijn deze tomatentaartjes Italiaanse stijl met tomaten-hoemoes. Lekker hartig maar toch zoet door de geroosterde tomaatjes. Ook fijn: in de Hoemoes basilicum tomaat less salt zit maar liefst 25 procent minder zout!
voorbereiding15 minutesminutes
totale tijd35 minutesminutes
Kookgerei
Muffinvorm
Bakpapier
Blindbakbonen
ingrediënten
1rolbladerdeegvers
2elbloemom te bestuiven
1citroenbiologisch
2elolijfolieextra vierge
75grzeekraalgrof gehakt
500grtomatenkleine, gemengd, op verschillende manieren gesneden
1handvolbasilicumgrof gesneden + extra om te garneren
Snijd de rol bladerdeeg in 12 gelijke stukken. Rol elk rolletje deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een cirkel groot genoeg voor een holte van de muffinvorm. Bekleed alle holtes met het deeg en prik er met een vork wat gaatjes in. Vul met een stukje bakpapier en de bakbonen en bak 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit. Meng samen met de olijfolie en zeekraal door de tomatenmix en breng op smaak met peper.
Meng de basilicum door de hoemoes. Vul de bladerdeegbakjes met de hoemoes tomaat basilicum less salt en verdeel de tomaten-zeekraalsalade erover. Garneer met de pijnboompitjes en basilicum.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Bekijk ook de video van deze Italiaanse tomatentaartjes