aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
hongaars |
Janneke: ‘Als het even lukt, maak ik de goulash al in de ochtend of zelfs een dag eerder. Het karwijzaad geeft zijn smaak dan nog beter af en geeft de goulash een kick.’Nog zo'n leuke variatie op goulash: goulashpasteitjes met crunchy filodeeg.
totale tijd30 minutesminutes
ingrediënten
1zoete rode puntpaprika,in reepjes
400gkipdijfilet,in reepjes
2tlmild paprikapoeder
2tlkarwijzaad
1flinke el bloem
1blikje tomatenpuree à 70 g
1kippenbouillontablet
250gkastanjechampignons
350glinguine
2elfijngesneden peterselie
1bekertje zure room,125 g
1ui
2tenenknoflook
25gboter
instructies
Snijd de ui en knoflook fijn. Smelt in een stoofpan de boter. Bak hierin de ui, knoflook en paprika 3 min. zachtjes. Zet het vuur iets hoger, voeg de kipreepjes toe en bak nog 2 min. mee. Bestrooi met het paprikapoeder, karwijzaad en de bloem. Schep de tomatenpuree erdoor en bak 1 min. mee. Voeg het verkruimelde kippenbouillontablet en 500 ml water toe en breng aan de kook.
Snijd intussen de champignons in plakjes en voeg toe. Draai het vuur laag en stoof de goulash in 10 min. afgedekt gaar.
Kook intussen de linguine beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Roer de peterselie door de zure room. Giet de linguine af en verdeel over 4 borden. Schep de goulash erover en maak af met een lepel peterselieroom en peper naar smaak.