Deze heerlijke taart vol noten en chocolade is afkomstig van het Italiaanse eiland Capri. Laten we eerlijk zijn, er zijn weinig dingen zó lekker als Italiaanse desserts. Extra fijn: de taart is glutenvrij!
voorbereiding20 minutesminutes
kooktijd45 minutesminutes
ingrediënten
150gboter
200gpure chocoladein stukjes
300gfijne kristalsuiker
5eieren
200ghazelnotenfijngemalen
1overrijpe peergeschild, geprakt of in kleine stukjes
35gcacaopoedergezeefd, + extra om te bestrooien
ook nodig: rechthoekige bakvorm van 20 x 30 cmingevet en met bakpapier bekleed
instructies
Verwarm de oven voor op 180ºVerwarm de boter met de stukjes chocolade in een hittebestendige kom boven een pan met zachtjes kokend water (zorg dat de bodem van de kom het water niet raaken roer het mengsel glad. Laat iets afkoelen.
Doe de suiker en eieren in een kom en klop ze met een mixer 5 min. op hoge snelheid, zodat je een dik en licht mengsel krijgt. Spatel er de gemalen hazelnoten, peer, cacao, het gesmolten chocolademengsel en een snufje zout door.
Spreid het beslag uit in de bakvorm en bak in het midden van de oven 45 min. tot het oppervlak knapperig is en barstjes krijgt, terwijl de taart vanbinnen nog zacht en een beetje vochtig is. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en bestuif met cacaopoeder.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Recepten en bereiding: Phoebe Wood. Fotografie: Chris Court. Styling: Kirsten Jenkings. Bewerking: Dosia Brewer