aantal 4 |
bijgerecht, voorgerecht |
feestelijk, kerst |
nederlands |
lactosevrij
Met dit vegan voorgerecht of bijgerecht van groene asperges met cranberry’s maak je veel mensen blij! En supermakkelijk: je kunt de asperges met de cranberry’s ‘s ochtends al maken. Zet de asperges na uitlekken en afkoelen afgedekt koel weg. Laat ze voor het serveren op kamertemperatuur komen en meng met de dressing. Nog zo’n spannend toprecept met asperges: met gerookte tofoe en salsa van radijs.
20gcressbijv. pittige radijs-, prei- en broccolicress
instructies
Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de asperges ± 2-3 min. op hoog vuur. Voeg de bouillon en de cranberry’s toe en laat met deksel op de pan nog een 2-3 min. zachtjes koken tot de asperges beetgaar en nog groen zijn. Giet de asperges af, het vocht kun je evt. voor een dressing gebruiken en laat afkoelen.
Klop een dressing van de olijfolie met de dijonmosterd en het citroensap en breng op smaak met zout en peper. Schep de dressing door de asperges en bestrooi met de cress en serveer.
Voedingswaarde:
calorieën: 165kcal
|
eiwit: 1g
|
vet: 14g
|
koolhydraten: 8g
auteur: delicious.
RECEPT: DOSIA BREWER | FOTOGRAFIE: JEROEN VAN DER SPEK | STYLING: ESTHER DE MUNNIK, YVONNE NORTIER | BEREIDING: JACQUELINE PIETROWSKI.