aantal 4 |
hoofdgerecht, lunchgerecht |
weekend |
amerikaans |
Hotdogs zijn voor ons de ultieme guilty pleasure. Simpel, maar oh zo lekker! De zelfgemaakte knolselderijremoulade en smokey dog maakt deze versie van Janneke Philippi toch een beetje bijzonder. De waterkers zorgt voor extra pit. Serveer een lekkere portie polentafriet bij de hotdogs.
totale tijd20 minutesminutes
ingrediënten
2elolijfolie
½knolselderij± 400 g
1kleine groene handappel
1sjalotje,fijngesneden
3elcitroenmayonaise
4smokey hotdogs(zie tip hieronder)
4harde broodjes
4tlmosterd + evt. extra voor erover
25gwaterkers
2elgebakken uitjes cornichons en groentechips,voor erbij
instructies
Schil de knolselderijhelft en snijd of schaaf in luciferdunne reepjes. Snijd de appel in kwarten en snijd of schaaf eveneens in luciferdunne reepjes. Meng de knolselderij, appel en sjalot met de mayonaise.
Verhit in een koekenpan de olijfolie en bak de hotdogs in 4-5 min. bruin. Snijd intussen de broodjes open. Bestrijk ze met mosterd en beleg met de waterkers.
Verdeel de worsten en wat knolselderijremoulade over de broodjes. Maak evt. af met nog wat mosterd en gebakken uitjes. Serveer de hotdogs met de rest van de remoulade, de cornichons en de groentechips.
hotdogs roken
Leg een vel stevig aluminiumfolie op de bodem van een wok. Strooi er 2 el rookmot op. Vouw een tweede vel aluminiumfolie dubbel. Prik er met een satéstokje gaatjes in en leg op de rookmot.
Leg de hotdogs op het aluminiumfolie in de wok. Dek af met een laatste vel aluminiumfolie. Vouw de folie aan de rand dicht zodat er geen rook kan ont- snappen. Rook de hotdogs 4-5 min. Ze zijn dan gaar en warm, dus je kunt ze meteen serveren.