aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks, weekend |
aziatisch |
Een echte wintertopper met een Aziatische twist van Janneke Philippi. Voor een knapperige bite bestrooi je het gerecht met wat gehakte noten of gehakte wasabibollen. En vooraf? Snelle dumplings met zoetzure venkel natuurlijk!
totale tijd30 minutenminuten
ingrediënten
250gzwarte rijst
3sjalotten,in partjes
1stengel sereh,gekneusd
1pakje kokosmelk,200 g
500gkabeljauwfilet
400gaspergebroccoli
3elradijskiemen
2tlroze peperkorrels
voorraad
2elolie
instructies
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op het pak.
Verhit de olie in een braadpan. Bak de sjalot 2 min. Voeg de sereh met de kokosmelk toe en breng tegen de kook aan. Zet het vuur laag, leg de kabeljauwfilet in de pan en bestrooi met zout en peper. Stoof de vis afgedekt gaar in, afhankelijk van de dikte, 8-10 min.
Kook of stoom intussen ook de aspergebroccoli in 4-5 min. beetgaar.
Verdeel de rijst over 4 borden of kommen. Schep de aspergebroccoli en de kabeljauwfilet met de kokos-serehsaus erbij. Bestrooi met de radijskiemen. Wrijf boven de borden de peperkorrels fijn tussen je vingertoppen.