aantal 4 |
lunchgerecht |
weekend |
internationaal |
Natuurlijk wil je méér groenten eten, maar ja… soms heb je gewoon ook zin in iets uit de frituurpan… Maak dan deze superlekkere vegan ‘fish & chips’ van bloemkool en sperziebonen. Snel klaar en iedereen vindt het fantastisch. Geef er sojasaus of extra chilisaus bij om te dippen.
Of… haal verse vis en maak ook een keer the real thing.
totale tijd30 minutesminutes
ingrediënten
400gsperziebonen
1mango
1rode peper
150gzelfrijzend bakmeel
1elkurkuma
200mlbruisend mineraalwater
3elThaise zoete chilisaus
1bosje koriander
2elseroendeng
400gbloemkool en/of romanescoin roosjes
700gfriet,koelverse
olieom in te frituren
instructies
Kook de sperziebonen in water met zout in 7-8 min. beetgaar. Schil intussen de mango en snijd het vruchtvlees van de pit af en in blokjes. Halveer de rode peper, haal de zaadlijsten eruit en snijd de peper fijn.
Doe het bakmeel met de kurkuma in een kom. Schenk er langzaam het mineraalwater bij en klop met een vork tot een yoghurtdik en glad beslag. Giet de sperziebonen af en laat ze goed uitlekken en afkoelen.
Verhit intussen de olie om te frituren tot 180°C.
Meng de sperziebonen met de mango, rode peper en de chilisaus. Snijd de koriander grof en schep erdoor. Bestrooi de salade met de seroendeng.
Haal de bloemkoolroosjes door het beslag; laat overtollig beslag even van de bloemkool druipen. Frituur de bloemkool in porties in 3-4 min. goudbruin en beetgaar. Bak ook de friet in de hete olie in 5 min. goudgeel en krokant. Laat de bloemkoolroosjes en de friet uitlekken op keukenpapier en bestrooi met wat zout.
Serveer de bloemkoolroosjes en de friet met de sperziebonensalade.