Dit traditionele Russische gerecht is met portobello's net zo lekker als met een stuk vlees! Spice it up en vervang een deel van het paprikapoeder door extra pikant paprikapoeder. Kies mooi rood, geurig paprikapoeder, dat maakt écht verschil.Op zoek naar meer veganistische recepten? Hier vind je onze vegan lasagne met miso en paddenstoelen.
totale tijd20 minutesminutes
ingrediënten
300gwilde rijst
1rode paprika
4portobello’s
1blikje tomatenpuree(70 g)
2tlmild paprikapoeder
1tlpikant of extra pikant paprikapoeder
250mlplantaardige room
3elwodka
2elfijngesneden peterselie
voorraad
2elolie
1ui
2tenenknoflook
instructies
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de ui en knoflook fijn en snijd de paprika in repen. Verhit in een koekenpan de olie en bak hierin de ui en knoflook 1 min. Voeg de paprika toe en bak 3 min. mee. Veeg intussen de portobello’s schoon en snijd ze in repen.
Doe de portobello’s in de pan en bak ze ook 3 min. mee. Schep de beide paprikapoeders en tomatenpuree erdoor. Schenk de room in de pan en breng tegen de kook aan. Draai het vuur laag en stoof de portobello’s afgedekt gaar in 10 min.
Schep de rijst op 4 borden. Maak de vegan stroganoff op smaak met de wodka, zout en peper en schep bij de rijst. Bestrooi met de peterselie.