aantal 4 |
hoofdgerecht |
feestelijk, weekend |
oostenrijks |
Na een hap van deze fondue zijn we verkocht. Je holt de pompoen uit en vult deze met deze kruidige en romige kaasfondue. En als hij leeg is schraap je de pompoen helemaal leeg. Zo lekker!Zin in meer kaasfondue? Maak dan ook eens dit trio van kaasfondue.
voorbereiding25 minutesminutes
kooktijd40 minutesminutes
totale tijd1 hourhour5 minutesminutes
ingrediënten
4kleine pompoenenliefst in verschillende kleuren
1uifijngesneden
2tenenknoflookfijngesneden
10gboter
200mlwitte wijn
10blaadjessaliefijngesneden
5takjes tijmblaadjes gerist
snuf versgemalen nootmuskaat
500ggruyèregeraspt
1elmaïzena
1stokbroodvoor erbij, in plakjes
instructies
(2 uur van tevoren) Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd van elke pompoen een flinke kap af en leg pompoenen en kapjes in de oven. Rooster ze in 25-30 min. totdat het binnenste iets zachter is. Lepel de zaadlijsten met pitten er met een lepel uit. Zorg dat de wand zeker 1 cm dikte houdt. Schakel de oven uit en zet de pompoenen afgedekt met aluminiumfolie terug in de oven.
(begin vlak voor het opdienen) Bak intussen voor de fondue de ui en knoflook in de boter zachtjes in 5 min. goudgeel. Voeg de wijn, salie, tijm en nootmuskaat toe en breng tegen de kook aan. Voeg al roerend in delen de kaas toe. Roer de maïzena in een kopje met 2-3 el koud water glad en giet al roerend door de kaasfondue. Laat het goed binden. Schep de pompoentjes vol met de fondue en zet afgedekt nog 10 min. terug in de oven. Serveer met stokbrood.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Productie, recepten en tekst: Mister Kitchen. Fotografie: Ernie Enkelaar. Styling: Cyn Ferdinandus. Bewerking: Dosia Brewer, Trudelies Schouten m.m.v. Eduard van Adrichem, gebroeders de Wolf, Jens Visser en Peter Derks