Deze gevulde slaschuitjes vallen of staan met een lekkere saus. Het Vietnamese geheim? De juiste balans tussen zout, pittig, zoet en zuur. Probeer ook Vietnamese biefstuksalade!
totale tijd15minuten
ingrediënten
600gvarkenssaucijsjes
2½elzonnebloemolie
1elvissaus
1elsojasaus
1elhoning
1grote worteljulienne gesneden
1kleine komkommerjulienne gesneden
1rode uifijngesneden
2kropjes little gemblaadjes losgemaakt
75ggeroosterde pinda’sgehakt
1lange rode peperfijnsneden
125mlnuoc cham*
instructies
Haal het gehakt uit de saucijzen en draai hiervan gehaktballetjes van 4 cm Ø. Verhit de olie in een diepe koekenpan op matig vuur en bak de balletjes in 5 min. gaar. Voeg de vissaus, sojasaus, honing en 1 el water toe en schraap de aanbaksels van de bodem los. Neem van het vuur.
Schep de wortel, komkommer en rode ui in de slaschuitjes en verdeel er de gehaktballetjes, pinda’s en rode peper over. Besprenkel met de jus uit de pan en serveer met de nuoc cham.
Voedingswaarde:
calorieën: 615kcal
|
eiwit: 32g
|
vet: 42g
|
koolhydraten: 27g
auteur: delicious.
* Nuoc cham is Vietnamese dipsaus.Recepten: Warren Mendes. Fotografie: Mark Roper. Styling: Berni Smithies. Bewerking: Bas Robben