Deze salade is een maaltijd op zich, maar doet ‘t ook perfect bij pittige drumsticks van de bbq of op een taco met medium-rare gebakken ribeye. Of maak er een Mexicaans feestje van met een kalfsburger met avocadosalsa.
totale tijd15 minutesminutes
ingrediënten
2grote maïstortilla’s
2½elolijfolie
50gingemaakte jalapeñopepersuitgelekt en in plakjes + 2 el pekelvocht uit het potje
100mlzure room
200gmaïs uit blikafgespoeld en uitgelekt
400gzwarte bonen uit blikafgespoeld en uitgelekt
2trostomatenzaadjes verwijderd, in reepjes
½bosje korianderblaadjes geplukt
1avocadoin plakjes
100gbindslain dunne reepjes
limoenpartjesvoor erbij
instructies
Verwarm de ovengrill tot de hoogste stand. Rol de tortilla’s stevig op en snijd ze in flinterdunne reepjes. Schep ze op een bakplaat om met de olie. Gril ze in 3-4 min. goudgeel.
Meng intussen de pepers met het pekelvocht, de zure room en zout en peper naar smaak. Schep in een kom de overige ingrediënten voor de salade door elkaar. Sprenkel de roomdressing erover en bestrooi met de tortillareepjes. Serveer met de limoenpartjes.
Voedingswaarde:
calorieën: 400kcal
|
eiwit: 12g
|
vet: 24g
|
koolhydraten: 34g
auteur: delicious.
Recepten: Warren Mendes. Fotografie: Mark Roper. Styling: Berni Smithies. Bewerking: Bas Robben