aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks, weekend |
internationaal |
Dit lichte hoofdgerecht is lekker voor elk moment. Het grillen van de lamskoteletjes en courgette kan buiten op de barbecue, maar ook net zo goed in de grillpan. Craving chicken? Maak dan de gebraden laksakip met Aziatische salade.
totale tijd35 minutesminutes
ingrediënten
200gwaterkers
50gmuntblaadjes
2elgeroosterde pijnboompitten
1teenknoflook
25ggeraspte parmezaanse kaas
1elcitroensap
80mlolijfolie + extra voor bestrijken
100ggroene le puy-linzen
2courgettesin ronde plakjes
75gzongedroogde tomaten op olieuitgelekt
150ggemarineerde fetaverkruimeld
12lamskoteletjesbot schoongekrabd
instructies
Doe 100 g van de waterkers in de keukenmachine met de munt, pijnboompitten, knoflook, parmezaan en citroensap en draai tot alles is gemengd. Voeg, terwijl de motor loopt, in een straaltje de olijfolie toe tot een gladde massa ontstaat.
Breng op smaak met zout en peper en zet weg. Kook de linzen in een pan met kokend water op middelhoog vuur 15 min. of tot ze gaar zijn, giet af.
Verhit intussen de barbecue of een grillpan voor tot medium heet. Bestrijk de courgette- plakjes met olie en gril ze 1 min. aan elke zijde of tot ze gaar zijn en grilstreepjes krijgen.
Doe de courgette in een kom met de linzen, de zongedroogde tomaten, feta en de overige 100 g waterkers. Voeg de helft van de pesto toe en schep alles door elkaar.
Bestrijk de lamskoteletjes met olie, bestrooi ze met zout en peper en gril ze 2 min. aan iedere kant voor medium-rare of langer naar smaak. Serveer de lamskoteletjes met de linzensalade en de rest van de pesto.