Wat een topper: pizza met perzik en geitenkwark. Zelfgemaakt, dus superlekker. De combi van kwark en fruit maakt ‘m heel bijzonder. Geen rijpe perziken te vinden? Kies dan voor ander steenfruit: nectarines, abrikozen of pruimen. Stook je oven heet en bak komend weekend voor je vrienden deze zoete pizza! Ook trek in een hartige pizza? Bekijk hier het recept voor mini-pizza's met pittige garnalen.
voorbereiding15 minutesminutes
kooktijd15 minutesminutes
rijzen1 hourhour
totale tijd1 hourhour30 minutesminutes
ingrediënten
½hoeveelheid pizzadeegzie recept hieronder
50gbotergesmolten
50gfijne kristalsuiker
200ggeitenkwark*
2-3rijpe perzikenin plakjes
1elpistachenotengrof gehakt
2elahornsiroopom te besprenkelen
evt. lavendelbloemetjesonbespoten, om te garneren
ook nodig
taartvorm van 23 cm Ø
pizzadeeg basisrecept voor 4 pizza’s van 25 cm Ø |vega
500gbrood- of pizzabloem** + extra bloem
2tlgedroogde instantgist
2tlzout
1tlsuiker
300mlhandwarm water
1½elolijfolie + extra voor invetten
instructies
Verwarm voor de pizza met perzik en kwark de oven voor op 220°C. Vet de taartvorm in met gesmolten boter. Verdeel het deeg in 2 stukken. Rol 1 stuk uit tot een cirkel van 23 cm Ø. Bekleed hiermee de bodem en randen van de taartvorm. Bestrijk gul met gesmolten boter en bestrooi met de helft van de suiker. Rol het tweede stuk deeg uit en leg het op het deeg in de vorm. Dek af met plasticfolie en zet 20 min. weg om het deeg iets te laten rijzen.
Meng de geitenkwark met de rest van de suiker en strijk het uit over het deeg. Verdeel er de plakjes perzik over. Bak de pizza 15-20 min. tot hij knapperig en goudbruin is. Strooi er de pistachenoten over, besprenkel met de ahornsiroop en garneer evt. met lavendel.
pizzadeeg basisrecept (voor 4 pizza’s van 25 cm Ø) |vega
Zeef de bloem boven een grote kom. Voeg de gist aan de ene kant van de kom toe en het zout en de suiker aan de andere kant. Maak in het midden een kuiltje en schenk het water en de olie erin. Roer vanuit het midden totdat alles goed gemengd is. Kneed door tot het deeg loskomt van de kom. Leg het deeg op een met bloem bestoven werkvlak en kneed 5 min. Besprenkel een kom met olijfolie, leg het deeg erin en draai het deeg om, zodat het met olie bedekt is. Dek af met een schone theedoek en zet 1 uur weg tot het deeg in volume is verdubbeld. Kneed het deeg in de kom kort door om de luchtbellen eruit te laten ontsnappen. Leg het dan op een met bloem bestoven werkvlak. Bereid het deeg verder volgens het recept van de pizza van je keuze.
Voedingswaarde:
calorieën: 510kcal
|
eiwit: 13g
|
vet: 19g
|
koolhydraten: 72g
auteur: delicious.
* Geitenkwark is te koop bij natuurwinkels en kaaswinkels. Vervang evt. door gewone kwark of zachte geitenkaas. Ahornsiroop koop je bij supermarkten en biologische winkels. Ga voor lavendelbloemetjes naar natuurwinkels of bestel ze online.** Brood- of pizzabloem is bloem met een hoog glutengehalte. Te koop bij Italiaanse delicatessenzaken, biologische winkels en online.Recepten: Louise Pickford & Mary Cadogen. Fotografie: Ian Wallace. Styling: Louise Pickford