aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
midden-oosters |
glutenvrij
Dit beeldschone gerecht maak je in een halfuurtje klaar. Je marineert de verse tonijn in een mix van olie, zout en sumak. Bonenmengsel met granaatappelmelasse erbij en de frisse yoghurt en bietenrelish maken het helemaal af. Zo mooi en lekker kan simpel zijn!
totale tijd25 minutesminutes
ingrediënten
1elgedroogde oregano
1elgedroogde munt
1elsumak*
1elzwarte pepergrofgemalen
4albacore tonijnfilets**van 180 gr
5elextra vergine olijfolie+ extra voor het bestrijken
1komkommerin de lengte gehalveerd, zaad eruit geschraapt, in dunne plakken
1handvolkorianderblaadjesin stukjes gescheurd
2elamandelschaafselgeroosterd
80ggemarineerde geitenkaasuitgelekt
1elcitroensap + citroenpartjes voor erbij
1blikcanellinibonen of witte bonen400 gr, afgespoeld, uitgelekt
4elgranaatappelmelasse***
1handvolmuntblaadjesin stukjes gescheurd
instructies
Meng in een kom de gedroogde kruiden en specerijen. Bestrijk de tonijnfilets met wat olie, bestrooi ze met zout en wentel ze door het sumakmengsel.
Meng in een kom de komkommer, verse munt, koriander, het amandelschaafsel en de geitenkaas. Voeg het citroensap, 2 el olijfolie en wat zout en peper toe en schep door elkaar.
Meng in een pan de bonen met 1 el olie en 1 el granaatappelmelasse. Verwarm ze al roerend op laag vuur.
Verhit intussen de rest van de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en schroei hierin de tonijnfilets in 1. min. per kant dicht, zodat ze van binnen nog roze blijven.
Verdeel het bonenmengsel over 4 borden en leg de tonijnfilets erop. Schep hierop een beetje yoghurt en bietenrelish en schep de komkommer-muntsalade erop. Sprenkel de rest van de granaatappelmelasse erover en garneer met citroenpartjes.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious. magazine
* Sumakpoeder is een citroenachtige specerij, te koop bij Midden-Oosterse winkels. Je kunt het evt. vervangen door wat citroenrasp.** Kijk op goedevis.nl voor een verantwoorde viskeuze.*** Te koop bij mediterrane winkels. Of neem balsamicosiroop als alternatief. RECEPTEN VALLI LITTLE, WARREN MENDES FOTOGRAFIE JEREMY SIMONS STYLING DAVID MORGAN BEWERKING ELLEN VAN MOL