Bruschette met paddenstoelen… Makkelijk eten voor een doordeweekse dag of als lekkere weekendlunch. De feta met een beetje extra pit, maakt dit gerecht helemaal af!Nog een lekker hapje: pizzaspiraaltjes.
kooktijd40 minutesminutes
totale tijd40 minutesminutes
ingrediënten
150gfetaverkruimeld
2Spaanse peperslang, rood, zaadjes verwijderd en fijngesneden
1citroenbio, sap en rasp
4elolijfolieplus extra om te bestrijken
500gpaddenstoelengemengd, bijv. kastanjechampignons, oesterzwammen, shiitake en enokitake
2tenenknoflookgeperst
1focacciabroodgroot, in vieren, opengesneden
1/2bosjebladpeterselieblaadjes afgeplukt, ter garnering
instructies
Doe de feta in een kom en prak er met een vork de Spaanse pepers en het citroenraspsel door.
Verhit 2 el van de olie in een grote koekenpan op matig tot hoog vuur. Schep hierin de helft van de paddenstoelen 3 min. om tot ze kleuren. Voeg de helft van de knoflook toe en bak hem 1 min. mee tot het aroma vrijkomt. Sprenkel de helft van het citroensap erover en voeg wat zout en peper toe. Schep het mengsel op een bord en bak de rest van de paddenstoelen met de knoflook en het citroensap in nog 2 el olie.
Verwarm intussen de grill op een matig hoge stand. Bestrijk het brood met olijfolie en gril het in 2 min. aan beide kanten lichtbruin.
Leg de stukken brood op borden. Verdeel het paddenstoelenmengsel en het fetamengsel erover, garneer met peterselie en serveer.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Recept: Warren Mendes. Fotografie: Mark Roper. Styling: Berni Smithies. Bewerking: Ellen van Mol