Waarom zou je een hele batterij potten en pannen uit de kast trekken als je op één bakplaat of in één ovenschaal een complete maaltijd kunt bereiden? Zo maakten wij deze krokante linzensalade met paddenstoelen en halloumi.
kooktijd20 minutesminutes
Oven25 minutesminutes
totale tijd45 minutesminutes
ingrediënten
400glinzenuit blik, afgespoeld en uitgelekt
250ghalloumikaasin dunne plakjes
4portobello’ssteeltjes verwijderd olijfolie om te besprenkelen
1citroensap
200gsperziebonenafgehaald en geblancheerd
150gslablaadjesgemengd
2tlroze peperkorrelslicht gekneusd
spinaziepesto
25gparmezaanse kaasgeraspt
50gspinazieblaadjesjong
50gwalnotengehakt
2tenenknoflookgeperst
100mlolijfolieextra vergine
instructies
Verwarm de oven voor tot 200°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Schep de linzen in een hoop aan één kant van een met bakpapier beklede bakplaat en schik de plakjes halloumi en de paddenstoelenhoeden met bolle kant beneden aan de andere kant van het bakblik. Sprenkel de olijfolie erover en bestrooi met zout en peper. Bak 25 min. in de oven tot de paddenstoelen gaar zijn, de halloumi goudgeel kleurt en de linzen een beetje krokant zijn. Neem de bakplaat uit de oven.
Draai intussen alle ingrediënten voor de pesto in een kleine keukenmachine tot een glad mengsel.
Schenk voorzichtig de jus van de bakplaat in een kommetje. Voeg het citroensap toe en klop tot een dressing. Snijd de paddenstoelen in plakjes. Schep de paddenstoelen, sperziebonen, slablaadjes, halloumi en linzen in een schaal. Sprenkel de dressing erover, schep de pesto erop en strooi de peperkorrels erover.