Als je even de tijd neemt en de juiste ingrediënten in huis haalt, maak je zo een smaakvolle bouillon. Met dit basisrecept van Eke zet jij de lekkerste visbouillon op tafel.
kooktijd15 minutesminutes
Trekken30 minutesminutes
totale tijd45 minutesminutes
ingrediënten
1kilovisgraten*
1uiin ringen
1wortelin plakjes
2bleekselderijstengels
1venkelknolklein
1tlwitte peperkorrels
1stukjefoelie
2laurierblaadjes
ook nodig:zeefschone theedoek of een stuk kaasdoek
instructies
Spoel de visgraten schoon onder de kraan. Was de bleekselderij en venkel en hak ze in grove stukken. Doe ze met de rest van de groenten en de visgraten in een ruime pan en voeg 2 l water toe.
Verhit in een droge koekenpan de peperkorrels en foelie tot ze gaan geuren en kneus ze onder een pan of in de vijzel. Voeg ze met de laurierblaadjes toe en breng de bouillon tegen de kook aan. Laat op laag vuur 30 min. trekken. De bouillon mag niet koken, maar een paar luchtbellen die boven drijven af en toe kan wel. Schep af en toe het schuim van de oppervlakte. Neem de visbouillon van het vuur, laat ± 1 uur afkoelen.
Spoel een theedoek goed schoon onder de kraan om de geur van wasmiddel eruit te spoelen en hang de doek in een zeef over een pan. Giet de visbouillon in de doek en laat uitlekken. Gebruik de visbouillon direct of laat afkoelen.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
* Neem bij voorkeur graten van platvissen als tong, schar, tarbot, etc. Gebruik geen graten van vette vis als zalm of makreel. Die hebben een te uitgesproken smaak.Recepten en bereiding: Eke Mariën. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Productie: Dosia Brewer