Een feestelijke gelegenheid? Of gewoon een relaxt doordeweeks avondje? Deze bruschetta met een frisse yoghurt on top smaken altijd goed!
kooktijd25 minutesminutes
totale tijd25 minutesminutes
ingrediënten
250gyoghurt
½broodItaliaans of mooi landelijk (bijv ciabatta)
1teenknoflook
Toscaanse olijfolieextra vergine, van goede kwaliteit
zeezoutgrof
1tlgochugaru* of ¼ tl chilivlokken
2bosuienin dunne ringen
2eldragongehakt, vers, plus extra voor serveren
1elcitroensap
250gkrabvlees
2tlsesamzaadjeszwart, geroosterd
instructies
Zet een zeef bekleed met een goed uitgespoelde stoffen servet of kleine theedoek op een kom. Laat de yoghurt er een nacht in de koelkast in uitlekken.
Snijd het brood in dikke plakken en rooster in een droge koekenpan of op een hete grilplaat om en om 3-5 min. Pel en halveer de knoflookteen. Wrijf hier flink mee over het brood. Giet de olijfolie erover en bestrooi met een beetje grof zout. Halveer de grotere sneetjes brood en leg ze klaar op een plank of schaal.
Roer de gochugaru door de yoghurt en breng op smaak met zout. Meng de bosui, dragon, en het citroensap door het krabvlees; breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper. Besmeer de bruschette royaal met de uitgehangen yoghurt en verdeel het krabvlees erover.
Bestrooi met sesamzaadjes en wat extra dragonblaadjes en dien op.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
* Gochugaru zijn Koreaanse pepervlokken en iets milder dan gewone chilivlokken, je koopt ze bij de Aziatische supermarkt.Recept, food styling, illustraties en bereiding: Yvette van Boven. Fotografie: Oof Verschuren. Productie: Dosia Brewer