aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks, weekend |
aziatisch |
Voor een ontmoeting met de Thaise fairtrade boerinnen en oorspronkelijke recepten, zie ontmoetonzeboeren.nl. Zo maak je gemarineerde portobello’s met sesamnoedels en Orachan’s groene kruidenpasta:
kooktijd35 minutesminutes
Marineren / Oven1 hourhour45 minutesminutes
totale tijd2 hourshours20 minutesminutes
ingrediënten
4portobello paddenstoelen
2elFair Trade Original groene currypasta
2rode uienin parten
2rode paprika’sin repen
4wortelsin de lengte gehalveerd
3elrijstolie
2tlFair Trade Original rijstazijn
2tenenknoflookgeperst
2tlFair Trade Original sambal
1pak Fair Trade Original zilvervlies rijstnoedels
1tlsesamolie
1struikje boksoiof ½ paksoi, in dunne reepjes
1bosje koriandergrof gesneden
instructies
Wrijf de paddenstoelen in met de currypasta. Laat ze ± 1 uur afgedekt marineren.
Verhit de oven voor op 180°C.
Doe de ui, paprika en wortel in een kom en schep om met de olie, azijn, knoflook en 1 tl sambal.
Leg de portobello’s met de steelkant naar boven op een bakplaat, leg de andere groenten ernaast en bestrooi met zout. Bak alles in ± 45 min. gaar.
Maak de noedels klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat ze uitlekken.
Neem de groenten uit de oven en schep de boksoi en de helft van de koriander erdoor.
Verhit de laatste eetlepel olie in een wok en roerbak het groentemengsel samen met de noedels en de sesamolie 3-5 min. op hoog vuur.
Verdeel over de borden en leg op elk bord een portobello. Bestrooi met wat koriander en serveer met extra sambal.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Mogen we je voorstellen aan Khun Orachan: hét rolmodel voor de fairtrade kruidenboeren in Thailand. Elke dag is zij in haar kruidentuin te vinden om het beste van het beste te oogsten voor haar kruidenpasta’s. Vis, vlees en vega: ze geeft ze een verrukkelijke smaakboost. De kruidenpasta’s van Fair Trade Original zitten boordevol met kruiden van Orachan.delicious. in samenwerking met Fair Trade Original