Niet alleen feestjes, maar élke dag vraagt om het lekkerste zoet. Wij zijn dol op chocoladetaarten. Zéker als de pure chocoladevulling in een jasje van hazelnootdeeg zit! Met deze chocoladetaart maak je íedereen gelukkig.
kooktijd40 minutesminutes
Oven / Koelen2 hourshours30 minutesminutes
totale tijd3 hourshours10 minutesminutes
ingrediënten
DEEG
100ghazelnootmeel*
150gpatentbloem
55gfijne kristalsuiker
125gkoude boterin blokjes
1ei
VULLING
200gpure chocoladegehakt
200gmelkchocoladegehakt
600mlslagroom
3eieren + 1 extra eidooier, losgeklopt
75gblanke hazelnotengrof gehakt
2elfijne kristalsuiker
ook nodig:springvorm 22 cm Øingevet en bekleed met bakpapier, steunvulling
instructies
Verwarm de oven voor op 180°C.
Meng voor het hazelnootdeeg het hazelnootmeel, bloem en suiker in een kom. Wrijf met je vingertoppen de boter erdoor tot je een grof kruimeldeeg hebt. Roer het ei erdoor tot het net is opgenomen. Doe het deeg in de springvorm en druk het aan op de bodem en 4 cm tegen de rand. Zet ± 30 min. in de koelkast. Leg bakpapier op het deeg en daarop de steunvulling. Bak het deeg ± 15 min. Verwijder de bonen en het papier en bak het deeg in nog ± 15 min goudgeel en stevig. Laat het afkoelen in de vorm.
Doe voor de chocoladevulling de pure en melkchocolade in een hittebestendige kom. Breng de slagroom zachtjes aan de kook in een steelpan op halfhoog vuur. Haal de room direct van het vuur en schenk over de chocolade. Laat in ± 5 min. smelten en roer tot een gladde, glanzende massa. Laat iets afkoelen en roer de eieren erdoor. Schenk de chocoladevulling in de springvorm. Verlaag de oventemperatuur tot 140°C en bak de taart ± 1 uur en 25 min. tot hij net gestold en nog lobbig in het midden is.
Laat afkoelen tot kamertemperatuur of haal 1 uur voor je hem serveert uit de koelkast.
Meng intussen de hazelnoten en 1 el water in een kom. Bestrooi met de kristalsuiker en schep om. Schud ze op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze in ± 8 min. goudbruin. Laat de noten helemaal afkoelen en strooi ze over de chocoladetaart.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
* Of maal zelf 100 g hazelnoten fijn in een keukenmachine.Recepten, fotografie, styling: redactie delicious. Australië. Bewerking: Merijn Tol