Het haringseizoen is weer begonnen. Wij zijn gelukkig! Inspiratie nodig? Deze raapstelen-vissalade zit vol met verschillende vissoorten – en de haring in dit gerecht is onmisbaar.
kooktijd25 minutesminutes
totale tijd25 minutesminutes
ingrediënten
500gaardappels vastkokend, met schil, in plakken van ± 3⁄4 cm
2stengelsbleekselderijfijngesneden
1lente-uifijngesneden
100graapstelenjong, grof gesneden
20gdragon*blaadjes afgestroopt
2haringenzout, in blokjes
150gzalmfilet**zeer vers, in blokjes
100ggarnalenHollands
4elolijfolieheel geurig
1 ½elwittewijnazijn
instructies
Kook de aardappels in ruim kokend water met zout in 10-12 min. beetgaar.
Giet ze af onder koud water en laat goed uitlekken.
Meng de bleekselderij, lente-ui, raapstelen en dragon met elkaar en meng de vissoorten en garnalen erdoor.
Verdeel de aardappelplakken over 4 borden en schep daarop een mooie berg van de salade. Breng evt. op smaak met zout en peper.
Klop de olijfolie en azijn tot een homogene dressing en verdeel over de saladeborden
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
*Dragon is te koop bij ruim gesorteerde groentewinkels en bij sommige supermarkten. Vervang het evt. door kervel of dille.**Kies superverse zalmfilet, die kun je ook rauw eten. Of neem gerookte zalmfilet.Recept: Kirsten Eckhart. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Jet Krings. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Productie: Trudelies Schouten