Meringue is een favoriet van oud-hoofdredacteur Makkie Mulder…En dat is niet voor niets. Deze kleine meringue koekjes moeten een tijdje de oven in en daarna afkoelen, maar dat is het wachten meer dan waard!
kooktijd20 minutesminutes
Oven2 hourshours
totale tijd2 hourshours20 minutesminutes
ingrediënten
100geiwit
paar druppelscitroensap
75gkristalsuiker
75gpoedersuiker
150gmascarpone
3tlsinaasappelschilgeraspt
1 ½elCointreau of Grand Marnier
instructies
Verwarm de oven voor op 80°C. Klop de eiwitten met het citroensap schuimig in een vetvrije glazen of roestvrijstalen kom (gebruik geen plastic). Voeg al kloppend met de garde de kristalsuiker toe en blijf kloppen tot het schuim stevig is. Zeef de poedersuiker boven het schuim en spatel het er goed doorheen.
Doe het eiwitschuim in een spuitzak met een kartelmondje van 1 cm en spuit 30 kleine platte ‘soesjes’ van 5 cm doorsnee op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat de meringues ±2 uur drogen in de oven. De meringuekoekjes zijn goed als de buitenkant van een afgekoeld koekje stevig is, maar de binnenkant nog lekker smeuïg.
Roer de mascarpone los met de sinaasappelrasp en Cointreau. Schep op een afgekoeld meringuekoekje een dessertlepel van het mascarponemengsel en druk er een ander meringuekoekje op.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
* Voor kinderen kun je in plaats van Cointreau of Grand Marnier sinaasappelsap gebruiken.
Recepten: Eke Mariën, Lenno Munnikes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Desiree van Dijk