aantal 4 |
hoofdgerecht |
voorjaar, weekend |
italiaans |
Eigenlijk zijn cannelloni rolletjes gemaakt van pasta die je vult met je favoriete ingrediënten. Wij gebruiken spinazie en ricotta, een match made in heaven.
kooktijd35 minutesminutes
Oven35 minutesminutes
totale tijd1 hourhour10 minutesminutes
ingrediënten
4elolijfolie
3tenenknoflookfijngesneden
200gverse doperwtenof diepvries
800gwilde spinaziegewassen en harde steeltjes verwijderd
25gbloem
325mlmelk
100gricotta
1blik gepelde tomaten400 g
250gverse lasagnebladenuit de koeling
50ggeraspte parmezaanse kaas en geschaafde parmezaanse kaas voor erover
2-3elpeterseliegrofgesneden
ook nodig: ovenschaal ± 24 x 14 cm, ingevet
instructies
Verwarm voor de cannelloni de oven voor op 200°C. Verhit voor de spinazie in een koekenpan 2 el olijfolie. Schep 2 tenen knoflook en de doperwten erdoor en bak 4 min. zachtjes. Hak intussen de spinazie grof. Voeg de spinazie in porties toe: laat de spinazie snel al omscheppend slinken en het vocht verdampen alvorens een volgende portie toe te voegen.
Verhit in een sauspan de laatste 2 el olijfolie. Voeg de bloem toe en bak 1 min. mee. Schenk langzaam en al kloppende met een garde de melk erbij. Klop tot een gladde en gebonden saus. Verwarm de saus 3 min. zachtjes. Roer de ricotta erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Pureer de gepelde tomaten met vocht en de laatste teen knoflook met 100 ml warm water in een mengbeker en breng op smaak met zout en peper. Giet de tomatensaus in de ovenschaal. Halveer de lasagnebladen in de lengte. Verdeel de spinazie over de lasagnebladen en rol op tot rolletjes. Zet de rolletjes mini-cannelloni rechtop in de tomatensaus. Schep de ricottabechamel over de cannelloni. Bestrooi met de parmezaanse kaas. Dek de schaal af.
Bak de cannelloni in de voorverwarmde oven in 30-35 min. goudbruin en gaar. Haal na 20 min. het aluminiumfolie eraf, zodat er een korstje opkomt. Bestrooi met de peterselie en geschaafde parmezaanse kaas.