Maak een dubbele portie mosterd-peterselieboter en bewaar in de diepvries. Het is niet alleen lekker bij sliptong maar ook bij gegrild vlees of forelpakketjes van de barbecue.
kooktijd30 minutesminutes
ingrediënten
1kgkruimige aardappelsgeschild en in stukken
150gongezouten roomboterop kamertemperatuur
1elkruidenmosterd + 3 tl extra
4elkrulpeterseliefijngesneden
1teentjeknoflookgeperst
1biocitroenschil geraspt, helft uitgeperst, helft in plakjes
2elnotenolie
3elvolle boerenyoghurt
1kropslablaadjes gescheurd
4grote sliptongen of 8 kleine
instructies
Kook de aardappelen in een klein laagje water met zout afgedekt in 25-30 min. goed gaar. Giet bijna al het kookvocht (er mogen nog een paar eetlepels in blijven) af, voeg op het vur nog 50 g boter, 1 el van de mosterd en de helft van de peterselie toe en stamp er een fijne puree van.
Prak ondertussen 2 tl van de mosterd, de knoflook, rest van de peterselie en 1 tl citroenrasp door de 75 g romig geroerde boter. Vorm er met behulp van een stukje plasticfolie een rolletje van en leg in de vriezer tot gebruik.
Klop een dressing van 1½ el citroensap, 1 tl mosterd, de olie en yoghurt. Breng op smaak met zout en peper.
Doe de sla in een schaal en schenk de boerenyoghurtdressing erover.
Smelt in 2 grote (antiaanbak)koekenpannen de rest van de boter. Bestrooi de sliptongetjes met zout en peper en bak ze in 2-3 min. per kant goudbruin en net gaar.
Snijd de boter in 8 plakjes. Leg de sliptongetjes op 4 borden en leg de boterplakjes op de vis. Serveer met de puree en kropsla.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Jeroen van der Spek. Styling: Jet Krings. Bereiding: Bart Stuart. Productie: Trudelies Schouten.