aantal 6 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
italiaans |
Waan je voor héél even in Italië met deze vega melanzane parmigiana. Een laagje aubergine, een laagje mozzarella, wat tomatensaus en genieten maar! Tip: venkel geeft dit gerecht een lekkere anijssmaak.
kooktijd50 minutesminutes
Oven25 minutesminutes
totale tijd1 hourhour15 minutesminutes
ingrediënten
75gbloem
4tlvenkelzaadgeroosterd en fijngemalen
3auberginesin plakken
8-9elolijfolie
300mlgezeefde tomatenpassata
400gtomaatblokjes uit blik
1bosjebasilicumblaadjes geplukt
2bollenbuffelmozzarellain plakjes
80gparmezaanse kaasvers geraspt
instructies
Meng in een kom de bloem met het venkelzaad en wat zout. Wentel de aubergineplakken erdoor. Verhit 3 el van de olie in een grote koekenpan op matig tot hoog vuur. Bak hierin een derde deel van de aubergineplakken goudbruin en gaar in 10 min. Keer ze halverwege. Bak zo de rest van de aubergines in de rest van de olie.
Verwarm de oven voor op 200°C. Verwarm intussen in een steelpan met dikke bodem de gezeefde tomaten met de tomatenblokjes en de helft van de basilicum al roerend op matig vuur. Verdeel de helft van de aubergines en de helft van de saus over 4 ovenschaaltjes. Verdeel hierover de helft van de mozzarella en vervolgens de rest van de aubergines en saus. Dek af met de rest van de mozzarella en strooi de parmezaanse kaas erover. Bak ± 25 min. en laat de kaas mooi kleuren.