aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
italiaans |
Wij hebben een diep gewortelde liefde voor pasta. Een daarvan is pasta sugo bugiardo; wat letterlijk ‘bedriegerssaus’ betekent. Waarom? Omdat er geen rundvlees, maar varkensworst in het gerecht gaat. Maar: hij doet absoluut niet onder voor een klassieke pasta bolo met rundergehakt. Proef zelf maar!
kooktijd1 hourhour
totale tijd1 hourhour
ingrediënten
80mlolijfolie
3stengelsbleekselderijin stukjes
1wortelin stukjes
2uienfijngesneden
3tenenknoflookin stukjes
½bosjerozemarijnnaaldjes fijngesneden
½bosjeoreganoblaadjes fijngesneden
1bosjesalieblaadjes fijngesneden
2varkenssaucijzenmet venkelzaad
2plakjesbaconin dunne reepjes
700mlgezeefde tomatenpassata
125mlrode wijn
400gtagliatellebeetgaar gekookt volgens de aanwijzingen op de verpakking
om te bestrooien:geraspte parmezaanse kaas en basilicumblaadjes
instructies
Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem op laag vuur. Schep hierin de bleekselderij, wortel en ui 12 min. om. Voeg de knoflook en kruiden toe en schep nog 2 min. om tot de aroma’s vrijkomen. Knijp het vlees uit de worstjes en bak met de bacon al omscheppend in ± 2 min. samen met het uimengsel rul.
Voeg de gezeefde tomaten, wijn en 125 ml water toe. Laat de saus onder af en toe omscheppen ± 25 min. trekken en inkoken op laag vuur. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op het pak. Voeg zout en peper naar smaak toe aan de saus.
Schep de pasta door de saus en serveer met parmezaanse kaas en basilicum.