aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
mexicaans |
Mexicaanse avond bij delicious. en bij jou op tafel, dankzij dit recept voor taco’s met doperwten-paprikavulling en gehakt. Ga je liever voor een vega versie? Vervang dan het rundergehakt voor quorngehakt. Easy!Maak deze guacamole voor on the side.
kooktijd25 minutesminutes
totale tijd25 minutesminutes
ingrediënten
4elolijfolie
2tenenknoflookgehakt
400grundergehakt
1Taco diner kit
1blik (400 g)tomaatstukjes
2paprika’sgroene, in kleine blokjes
200gdoperwtendiepvries
1kropkropslabladeren losgehaald
200mlroomzure
100g kaasgeraspte jonge
instructies
Verwarm de olie in een braadpan en bak de knoflook 1 min. zachtjes. Voeg het gehakt toe en bak al omscheppend rul en los. Voeg de Taco seasoning mix uit de Diner Kit toe en bak 1 min. mee. Voeg de tomatenstukjes met vocht toe en laat even pruttelen. Voeg de paprika’s en doperwten toe en laat zachtjes 10 min. koken. Voeg indien nodig nog een scheutje water toe.
Verwarm de taco’s ondertussen 15 min. in de oven.Druk in elke taco een groot blad sla en schep daarop een flinke schep van het gehaktmengsel, een schepje van de milde tacosaus, een schepje zure room en wat gerapste kaas en serveer direct (maak er niet meer dan 4 tegelijk). Extra lekker met guacamole* en vers korianderblad.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
*Zelf guacamole maken Pureer 1 rijpe avocado (eetrijpe avocado’s worden ook in veel supermarkten aangeboden) met 1 el yoghurt, mespunt koriander en chilipoeder, 1 el geknipte bieslook en breng op smaak met citroensap, zout en peper. Meng met kleine tomaatstukjes en fijngesneden korianderblad.Productie en recepten: Trudelies Schouten. Styling: Jan Willem van Riel. Fotografie: Rob van der Vet. Bereiding: Bart Stuart